Q261.
उड़ीसा का पुराना नाम क्या था ?
Correct Answer: उत्कल
Q262.
शीतकालीन ओलंपिक 2014 का आयोजन कहाँ किया गया था ?
Correct Answer: रूस
Q263.
Which is the longest living tree?
Correct Answer: Eucalyptor
Q264.
भारत के प्रथम राष्ट्रपति कौन थे ?
Correct Answer: डॉ. राजेंद्र प्रसाद
Q265.
Sheikh Alaal a. Where is the airport?
Correct Answer: Shri Nagar
Q266.
विजयवाड़ा किस नदी के किनारे बसा है ?
Correct Answer: कृष्णा
Q267.
निम्न मे से इस्पात कारखाना कहा है ?
Correct Answer: राउरकेला
Q268.
What is the name of the train safety system introduced by Indian Railways to avoid train accidents?
Correct Answer: Trinetr
Q269.
Which pygmy tribe is related to which country?
Correct Answer: Congo Basin
Q270.
भारत मे सबसे पहला रेडियो प्रसारण कब हुवा था ?
Correct Answer: 1927
Q271.
सिमलीपाल मुख्यता किस वन्य जिव सरक्षण के लिए प्रसिद्ध है ?
Correct Answer: हाथी
Q272.
Which is the largest flower in the world?
Correct Answer: Reflexia
Q273.
कोकण रेल्वे कॉर्पोरेशन की स्थापना के बिच ब्रॉड गेज रेल लाइन बांधने के लिए की है थी ?
Correct Answer: रोहा से मैंगलोर
Q274.
Apart from the Chief Election Commissioner, how many more Election Commissioners are there in the center?
Correct Answer: 2
Q275.
पूर्वी घाट की सबसे ऊंची चोटी कौन सी है ?
Correct Answer: महेन्द्रगिरि
Q276.
शरीर मे रुधिर का भंडार है ?
Correct Answer: तिल्ली
Q277.
Which state was the first to receive electricity in India?
Correct Answer: Haryana
Q278.
In whose name are the functions of the state government implemented?
Correct Answer: State Governor
Q279.
How much amount is provided under Shankar Award?
Correct Answer: 1,50000